header-Leverancier-Dealerschap

Easy AIS Producten

De firma Weatherdock uit Duitsland maakt al vele jaren betrouwbare elektronica voor het ontvangen van weerberichten op zee. Een aantal jaren geleden is men gestart met de ontwikkeling van AIS apparatuur volgens dezelfde hoge standaard. Inmiddels kan men kiezen uit AIS ontvangers, AIS Transponders, AIS S.A.R.T en DVBT ontvangstversterkers. Alle elektronica wordt marine grade uitgevoerd. Dat betekent dat de behuizingen en aansluitingen zijn afgestemd op het gebruik op zee.

De EasyAIS producten voldoen aan alle eisen en zijn natuurlijk voorzien van alle vereiste keurmerken.

EasyRescue AIS S.A.R.T.

Vergroot uw veiligheid op zee met de nieuwe EasyRescue AIS SART. De firma Weatherdock is er als eerste in geslaagd een AIS-SART te ontwikkelen. De EasyRescue maakt het terugvinden van een drenkeling eenvoudig. In tegenstelling tot een PLB welke gebruik maakt van satellieten/SAR instanties maakt de EasyRescue gebruik van AIS en waarschuwt ieder schip in de omgeving (minimaal 5 mijl en maximaal 9 mijl tot 130 mijl (afhankelijk van propagatie en antenne hoogte)). Op dit moment is de easyRescue in gebruik bij meerdere instanties in Nederland, reddingsdiensten en bedrijven.

Vanaf 2012 wordt de EasyRescue in meerdere varianten geleverd, te weten:

 • EasyRescue – handmatig
 • EasyRescue – automatisch (2 seconden onderwater)
 • EasyRescue – Magneetschakelaar
 • EasyRescue – Nato (magneetschakelaar en automatisch)
 • EasyRescue – Duikuitvoering

Dit alles heeft geresulteerd in een AIS transponder welke zich onderscheidt van de concurentie zowel op functionaliteit als hardware.

De AIS transponder 2 generatie is op een aantal gebieden verbeterd waardoor hij zich onderscheid van de concurentie. Bijvoorbeeld:

 • EasyTRX² – Extra NMEA uitgang tbv DSC marifoon
 • EasyTRX² – Extra NMEA uitgang tbv GEONAV 4800 baud met AIS data
 • EasyTRX² – Beveiligde usb poort
 • EasyTRX² – Aanvaringsalarm (CPA alarm)
 • EasyTRX² – Ankeralarm
 • EasyTRX² – Filter mogelijkheid ais targets
 • EasyTRX² – MOB alarm icm EasyRescue
 • EasyTRX² – 9-32 volt
 • EasyTRX² – ompool/kortsluit beveiliging
 • EasyTRX² – Primeur: uitvoering met WIFI

EasyDVBT – Probleemloos TV ontvangen

De EasyDVBT maakt het mogelijk om door middel van uw VHF antenne, de digitale DVBT signalen te ontvangen van digitale zenders zoals Digitenne of KPN digitaal. Bij gebruik van de EasyDVBT, staat uw antenne boven op uw mast waardoor u een veel betere digitale ontvangst hebt en veel minder last van storing.

1

EasyAIS-IS

Vergroot uw veiligheid op zee met de EasyAIS-IS AIS dual channel ontvanger met ingebouwde VHF antennesplitter/versterker, USB-aansluiting en FM-radio uitgang. De firma Weatherdock heeft als eerste een VHF antenne splitter voorzien van een versterker welke de verliezen van de signaal splitsing volledig elimineren. Dankzij de USB aansluiting is het aansluiten van de AIS ontvanger op een PC zeer eenvoudig geworden. Vanaf 2012 is deze ais ontvanger ook leverbaar met een WIFI. Dit betekent dat u draadloos verbinding kunt maken met de EasyAIS-IS-WIFI vanaf een PC of iPhone of iPad.

asyAIS 2e Generatie AIS dual channel receiver

Met de EasyAIS ontvanger ontvangt u het AIS signaal die wordt uitgezonden wordt op de VHF. Dit signaal wordt vervolgens vertaald in NMEA signaal. Met de juiste hardware of software ( bijvoorbeeld WINGPS Pro of WINGPS Voyager) kunt u Vervolgens de schepen welke het AIS signaal uitzenden zichtbaar maken op de kaart.

EasySPLIT OCB – VHF Splitter voor EasyTRX2

Door middel van de EasySplit OCB kunt u uw bestaande VHF/Marifoon antenne ook gebruiken voor de EasyTRX2 AIS klasse B transponder. De EasySPLIT OCB (OCB betekent: “Operates Class B”) controleert of de marifoon de marifoonantenne gebruik. Wanneer dit het geval is, wordt zeer snel de verbinding met de andere apparatuur verbroken.

5

Meer weten of een vrijblijvende offerte en advies?
Stuur een e-mail of bel 06-53696537.